Не само издухва горещ въздух – затопля в рамките на своя обсег

През студените сезони, всички видове източници на топлина се превърнали в най-търсените стоки. Печки, радиатори, вентилатори често се говори за тях, както в професионалната, така и в битовата сфера.

Оказва се, че, когато сме изненадани от хладното и мразовито време,и парното не е достатъчно или нямаме такова, ние най-често използваме електрически отоплители. Тези устройства обикновено са толкова малки, че могат да се използват безпроблемно почти навсякъде.

Включваме ги и не след дълго температурата достига желаното нивото. Но трябва да изберем нагревател, който е достатъчно мощен, за да загрее дадено помещение. Семейството на Master продукти предлага модели от 1 до 22 кВт , които да отговорят на изискванията на широк кръг от потребители.

За в къщи и за гаража

Електрическите отоплители Master могат да бъдат използвани както в дома, така и на по-взискателни места, като например строителни обекти или складове. Те са идеални за отопление на гаражи, както и да сушене на нови сгради или редовно отопление на складове или офиси. Благодарение на тяхната стабилна и здрава конструкция, те могат да се използват дори и в най-екстремни условия. Електрическите отоплители не консумират кислород, така че могат да се използват в затворени помещения. Тихата работа, без изгорели газове или миризми и 100% ефективност, са само някои от предимствата на тези устройства. Мобилността е също един от главните им активи. Отоплителя може лесно да се пренесе навсякъде, поради удобните си дръжки и това, че e лек.

Модел B 18 EPR е умно решение, тъй като гъвкавa тръба за разпределение на топлия въздух може да бъде свързана към него. Това е особено полезно в ситуации, при които, по различни причини, отоплителя не може да бъде поставен директно в помещението, което се отоплява. Тръбата, която е с дължина над 7 м, дава възможност за доставяне на топлина навсякъде, без да е необходимо да се инсталира устройството в помещението. С цел допълнително засилване на мобилността, нагревателят е оборудван и с удобна дръжка и колела.

Реотани и вентилатори

Повечето електрически отоплители използват един и същи принцип на работа. Въздухът се затопля от електрически реотани. Тези уреди имат вентилатори,благодарение на които въздуха преминава през топлителя. Топлият въздух се обемя чрез принудителна конвекция и излъчване. Специални скали позволяват определяне на необходимата мощност и температура.

Конструкция

За изработването на електрически отоплители Master се използват само сертифицирани компоненти, с най-високо качество, което гарантира тяхната надеждност и ефективност. Това се потвърждава от сертификата ENEC, което означава, че тези устройства отговарят на най-строгите европейски стандарти. По време на процеса на проектиране на тези модели, оптимална ефективност се осигурява като се обръща специално внимание на такива характеристики, като разположение и площ на нагревателни елементи, параметри на вентилатора и материалите. Решенията, използвани в тяхното изграждане, включват трансмитери, които отличават Master продуктите от тези на китайските колеги. Всеки модел в семейството на Master, с изключение на B 18 EPR, също е оборудван с термостат, което улеснява контрола на работа и температурата.

Правила за безопастност

Електрическите отоплители Master имат сертификат за клас B, което означава, че те не представляват заплаха за живота, здравето, за стоки или околната среда, при условие, че се използват в съответствие с препоръките на производителя. Ето защо, както и с всички електрически уреди, трябва да обърнем особено внимателни, при използването на електрически отоплители. Не забравяйте, да не покривате отоплителите, нито да ги поставяте в близост до пердета или други текстилни изделия. Те също така, не трябва да се използват в бани, басейни, нито на каквито и да било други места, където те могат да влязат в директен контакт с вода. Обърнете специално внимание, че не седопуска отоплителите да работят на прашни места, нито на места, където се съхраняват лесно запалими материали, като бензин, разтворители или бои.