Професионални отоплители Master BV - създадени от експерти

Преносимите дизелови отоплители с димоотвод, намират широко приложение в различни области, като например строителната индустрия и земеделието. Следователно, множество устройства от този вид се предлагат на пазара. Проблем възниква, когато трябва да решите кой модел да изберете.

Разлики в цените, уникални функции, препоръка на приятели или асистент продажби са аргументи, които най-често имат тежест при вземането на това решение. Въпреки това, се оказва, че понякога е достатъчно да погледнем по-отблизо най-очевидните предимства и малките детайли, които могат да наклонят везните в полза на дадено устройство.

Master отоплителите от вида BV са предназначени да отговорят на изискванията и на най-взискателните потребители. Погледнете техните външни характеристики и технически решения, необичайна грижа за изработката и тяхното адаптиране да работят при екстремни условия.

Отопление при необходимост

Основното предимство на тези устройства е тяхната висока ефективност и възможност за бързо стартиране. Достатъчно е да включите нагревателя в ел. мрежата, да налеете гориво в резервоара и, ако устройството се използва на закрито, да свържете към комин за отвеждане на дима. Машината е готова за работа практически по всяко време. Четири модела на този вид са на разположение в рамките на диапазон от 20-81 kW, така че всеки може да намери своето решение. Производителят също така предлага устройства с мощност над 130 kW.

Отоплителите с димоотвод са оборудвани с отделна горивна камера, поради което в отопляваните помещенията се осигурява само чист и топъл въздух. Изгорелите газове се отделят от топлия въздух и се отвеждат навън. Това дава на потребителите усещане за безопасност и комфорт при употреба.

Стаен термостат за регулиране на температурата може да се свърже към всеки от тези отоплители. Това дава възможност да се контролира автоматично температурата в помещението и също така ограничава прекомерната консумация на гориво, което може да се случи, когато температурата не се следи.

Уникална форма на резервоара

Малко хора осъзнават колко важна е подходящата форма на резервоара. Допълнителната издутина в предната част на нагревателя (над нивото на горивото) позволява горивото да се събира в това допълнително пространство по време на транспорт. То балансира центъра на тежеста, и улеснява транспортирането на устройството.


От друга страна, има вдлъбнатина в другата страна на резервоара (под нивото на гориво), където се акумулират водата и всички примеси. Те могат лесно да бъдат отстранени чрез развиване на винта.

Резервоарите конструирани по този начин дават възможност на отоплителите Master да се откроят пред различните марки отоплители на пазара.

Важно е да се спомене, че отоплителите са оборудвани с колела и удобна дръжка за улесняване на транспортирането им от едно място на друго. Също така, имат външен индикатор за нивото на гориво, поради което консумацията на гориво може да се контролира лесно.

Технически подобрения

Производителят въведе някой технически решения, които са от полза не само в ежедневието, но и по време на ремонт и поддръжка. Затова, новите модели са снабдени с по-трайни и устойчиви горивни маркучи с метална оплетка. Горивният филтър е в нов, прозрачен корпус, който позволява лесно да се провери дали трябва да се почисти или замени. Също така, бяха направени промени в запалителната система на модел BV 77, където контролерът е с вграден трансформатор.

Тази промяна е дава възможност да се интегрират функциите запалване и контрол за пламъка. Това също така позволява значително облекчаване на обслужването. Всички модели Master BV са оборудвани с охладителен термостат - той замени времева константа за охлаждане, програмирана в електронната система само на BV 77 модел.

Срещайки затруднение в избора на специфичен модел, клиента има възможността да се консултира със специалист, който ще го запознае с детайлите. Привидно незначителни функции може да се окажат от решаващо значение. Също така трябва да се помни, че по-високата цена често означава и по-високо качество. Продуктите на добре познати компании, лидери от индустрията, са продукти от най-висок клас и може да сте сигурни, че техните функции и качество на изработка, няма да създадът неприятни изненади. При мобилните отоплители Master е сигурно,че сме обърнали дължимото внимание и на най-малките детайли, и на техния дизайн.

Горивен филтър в старият модел, непрозрачен корпус.


Горивен филтър в новият модел, прозрачен корпус.

Допълнителни аксесоари

гъвкава тръба за горещ въздух
присъединител за гъвкави тръби
стаен термостат
предварителн подгревател на горивото
димоотводи от нераждаема стомана

Налични модели

индиректен дизелов отоплител Master BV 77E (20 kW)
индиректен дизелов отоплител Master BV 110E (33 kW)
индиректен дизелов отоплител Master BV 170E (47 kW)
индиректен дизелов отоплител Master BV 290E (81 kW)